De mooiste dronefoto’s van 2016

Verkiezing van de mooiste dronefoto’s van 2016

Zowel de vakjury als de publieksjury hebben hun keuzes gemaakt: Dit zijn de mooiste dronefoto’s van 2016.

collage dronefoto van 2016 afbeelding

Wat waren de genomineerde en bekroonde dronefoto’s? De winnaars van de Dronefoto van het jaar 2016 verkiezing waren een foto van De Dollard nabij Nieuwe Statenzijl, een luchtfoto van een boer die bezig is om zijn akker te bewerken en een foto van de Oude Maas bij Puttershoek. De verkiezing werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Dronewatch, samen met PixAir.nl en CameraNU.nl.
De publiekswinnaar was de foto van de Zaanse Schans bij zonsopkomst.

De vakjury had geen gemakkelijke taak, want de afgelopen weken werden er honderden schitterende dronefoto’s ingezonden. De vakjury, waarin natuurfotografen Bas Meelker en Johan van der Wielen, Henri van Rheenen van CameraNU.nl en Wiebe de Jager van Dronewatch plaats hadden genomen, maakte uit alle inzendingen een eerste selectie van 15 foto’s.
Daaruit kon het publiek een publiekswinnaar kiezen; de vakjury stelde haar eigen top 3 samen.

Dronefoto’s van 2016 – Top 3

1e prijs volgens de vakjury: Eb bij Nieuwe Statenzijl – From The Sky
dronefoto-van-2016-1e

2e prijs volgens de vakjury: Boer die zijn land bewerkt – Poldertoren
dronefoto-van-2016-2e

3e prijs volgens de vakjury: Mistige ochtend – J.Groeneweg
dronefoto-van-2016-3e

Dronefoto’s van 2016 – Publiekswinnaar

Publieksprijs: Oud Hollandsche ochtend – airpixels
dronefoto-van-2016-publieksprijs

Initiatiefnemer dronefoto van 2016

Initiatiefnemer voor de dronefotowedstrijd is Wiebe de Jager van Dronewatch. “Met deze eerste Dronefoto van het jaar verkiezing wilde ik de deelnemers uitdagen om te laten zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. Dat is prima gelukt, dankzij de unieke perspectieven en prachtige locaties die men heeft uitgezocht. Dronefotografie is niet meer weg te denken uit het bredere vakgebied van de fotografie.”

, , , , , , ,