GoPro roept Karma drone terug

GoPro roept Karma drone terug wegens accuprobleem

GoPro roept de nog maar pas geïntroduceerde Karma drone terug. Dit was noodzakelijk, aangezien de accu tijdens de vlucht spontaan uit kan vallen.
Gopro meldt, dat het in totaal gaat om ongeveer 2.500 exemplaren. Dit is het totaal aantal uitgeleverde GoPro Karma drones sinds de lancering.
Dit is bijzonder slecht nieuws voor GoPro. Het bedrijf kampt namelijk al enige tijd met teruglopende verkoopcijfers en het had gehoopt het tij wat te keren middels de Karma drone.

GoPro-ceo Nick Woodman verklaarde, dat slechts een klein deel van de Karma-gebruikers last heeft gehad van het accuprobleem, ongelukken als gevolg van het defect zijn niet gemeld.
“Maar veiligheid is onze topprioriteit”, aldus GoPro topman Woodman. Ook dronevliegers zonder problemen met hun Karma worden verzocht om hun drone te retourneren.

GoPro Karma verkoop gestaakt

Inmiddels is de verkoop van de GoPro Karma gestaakt. Men wil eerst de oorzaak van het probleem boven tafel zien te krijgen.
Heb je een Karma aangeschaft, dan kun je deze bij GoPro of de droneshop waar de drone is aangeschaft inleveren en daarna krijg je het aankoopbedrag gerestitueerd.
Dit zou wel eens het einde van GoPro kunnen betekenen. het bedrijf heeft namelijk ook al last van zware concurrentie op het gebied van de actioncams.

,