Tips voor vliegen met drone met camera

Tips voor het vliegen met een drone met camera

dji-phantom-3-drone-camera
Als je net een drone met camera hebt besteld, kun je waarschijnlijk haast niet wachten totdat deze binnenkomt. Misschien heb je al wel een drone met camera in je bezit en wil je hier zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. Echter is het wel zo verstandig om rekening te houden met enkele tips.

Tip 1. De voorbereiding

Waarschijnlijk wil je dit niet horen omdat je er meteen mee aan de slag wil, maar het is toch slim om eerst de handleiding te lezen. Een drone is een best complex product met veel technologie. Daarom is het wel zo fijn als je op de hoogte bent van hoe de drone precies werkt. Het zou zonde zijn als je er zonder te lezen mee aan de slag gaat en er gaat iets mis. Je wil niet dat je drone na een paar minuutjes vliegen kapot of kwijt is. Wees daarom verstandig en lees de gebruiksaanwijzing voor je begint.

Een tip die hierbij aansluit is het verdiepen in de regelgeving van drones. Blijf uit de buurt van gebieden waar je drone gevaar kan vormen voor laagvliegende vliegtuigen of militaire basissen. Plaatsen waar je dus beter niet kunt vliegen, zijn bijvoorbeeld havens, wegen en de bebouwde kom. Check ook even de weersvoorspelling voor je gaat. Het is namelijk niet fijn als je tijdens je eerste keer vliegen te maken hebt met sterke wind.

Tip 2. De eerste keer vliegen?

Als je de eerste keer gaat vliegen, zal dit zeker even wennen zijn. Het is dus verstandig om naar een rustig veldje of naar een weiland te rijden waar je mag vliegen met je drone. Hier kun je rustig je drone verkennen. De verleiding is groot om te kijken hoe hoog je drone kan en wat de maximale snelheid is. Echter zul je hier niet meer zo blij mee zijn wanneer je drone in een boom hangt. Begin dus voorzichtig. Voordat je echt opnamen kunt gaan maken met je drone met camera, is de besturing onder controle krijgen een belangrijke zaak.

Ook is het belangrijk om uit de buurt van mensen en dieren te blijven. Dit geldt niet alleen voor de eerste keer vliegen, maar voor elke keer. Als je met een drone vliegt, zal dit waarschijnlijk wel toeschouwers trekken. Mensen zullen misschien stoppen om te kijken naar de drone die in de lucht hangt. Het is heel gevaarlijk als er een drone vanaf meters hoogte naar beneden valt. Je moet er niet aan denken dat deze neerkomt op het hoofd van een toeschouwer. Vlieg dus niet in de buurt van mensen en dieren. Ook de propellers van de drone kunnen heel pijnlijk zijn. Veiligheid staat natuurlijk voorop.

Tip 3. Mooie beelden maken

Nu je op de hoogte bent van de drone, de regelgeving en de veiligheidsvoorschriften, kun je lekker aan de slag gaan. Als je je drone onder controle hebt, is het namelijk tijd om mooie beelden te gaan maken. Maar hoe doe je dit nou precies? Als je de besturing van je drone met camera onder de knie hebt, kun je bijvoorbeeld mooie beelden maken van een landschap. Als je op vakantie bent is dit bijvoorbeeld erg leuk. Ook heb je meteen een mooie herinnering! Om schokkerige of trillende beelden te voorkomen, kun je ervoor kiezen om een gimbal aan je drone te bevestigen. Deze zorgt ervoor dat je de camera los van je drone kunt bewegen en bovendien maakt dit de beelden minder schokkerig. Dit zal de kwaliteit van je beelden zeker verbeteren. Het kan bijvoorbeeld een mooi effect geven om je drone stil in de lucht te laten hangen en enkel de camera 360 graden te draaien. Ook kun je met behulp van de gimbal stabiele beelden filmen bij weersomstandigheden met wind. Binnen de kortste keren heb je door hoe het werkt en dan maak je de prachtigste professionele beelden!

Bewaren